• Showroom aan huis
  • Top A+ kwaliteit
  • Betaalbaar
  • Snelle levering
  • Advies op maat
  • Showroom aan huis
  • Top A+ kwaliteit
  • Betaalbaar
  • Snelle levering
  • Advies op maat

Keramiek Totaal is er voor jou en jouw tuin. Samen helpen we je bij het realiseren en van jouw tuin. Van ontwerp, materialen en aanleg wij zijn er om je droomtuin te realiseren en natuurlijk tegen een hele scherpe prijs. Hoe doen we dat? We werken nauw samen met https://www.tuinvisie.nl/ onze partnerfabriek en onze eigen professionele Hovenier, zodat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen ontzorgen en beleveren. Door directe levering vanuit onze groothandel en kennis en ervaring van onze Hovenier kan jij en je partner, familie en vrienden snel gaan genieten van jullie droomtuin.

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van je woning. Trek de rust en gezelligheid van binnen door naar buiten. Hier geniet je van je kop thee of droom je na een lange werkdag even lekker weg in je hangmat. Of wat dacht je van urenlang barbecueën en borrelen met vrienden? In een Keramiek Totaal tuin kan het allemaal! Ook dit jaar zijn we er weer voor iedereen die volop wil genieten van het buitenleven. Wij zijn er voor elk groen hart!

Voorbeelden van tuinen van Keramiek Totaal

Van Keramische terrastegels tot betonnen terrastegels, van opsluitbanden tot kunstgras, van borderblokken tot waaltjes, van sierbestrating tot siergrond en van schuttingen tot zwembadranden, Keramiek Totaal heeft het allemaal in huis. Dus ga je aan de slag in je tuin en je wilt dit ook zo kost effectief mogelijk doen, neem dan contact op met Richard en dan zorgen wij snel voor een passende offerte op maat.

 
Wat is het verschil tussen betonnen en keramische terrastegels?

Het grootste verschil tussen betonnen terrastegels en keramische terrastegels zit hem in het uiterlijk van de tegel. Daarnaast dient ook goed gelet te worden op de verwerking van de tegel.

Betonnen terrastegel

Onderstaande eigenschappen zijn kenmerkend voor een terrastegel van beton.

- Robuust

- Slijtvast

- Vorstbestendig

- Duurzaam

- Volledig recyclebaar

- Onderhoudsarm

- Veel grip

Keramische terrastegel

Onderstaande eigenschappen zijn kenmerkend voor een terrastegel van Keramiek.

- Kleurecht

- Kleurvast

- Maatvast

- Geen kalkuitbloei waardoor een witte waas over de tegel ontstaat

- Neemt geen vuil op

- Vorstbestendig

- Duurzaam

- Volledig recyclebaar

- Onderhoudsarm

Het grootste verschil in het uiterlijk van deze twee tegels is de exclusiviteit die te tegel uitstraalt. De betontegel is een standaard tegel die in veel tuinen en andere buitenomgevingen wordt toegepast. Daarnaast is het verschil tussen diverse betontegels zelf enkel de kleur en het formaat.

Keramische terrastegels daarentegen zijn verkrijgbaar met veel meer verschillende uitstralingen. Keramische tegels zijn namelijk niet enkel verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Ook de tekening van het oppervlak (print oftewel stempel) van de keramische tegels kan onderling sterk van elkaar verschillen. Er is dus in keramische tegels meer keuze dan in betonnen terrastegels.

Een groot voordeel van keramische terrastegels ten opzichte van betonnen terrastegels is dat ze geen vuil opnemen. Wanneer iemand met vuile schoenen over het terras loopt is het vuil eenvoudig te verwijderen.

Is er een tuin voor elk budget?

Weet jij wat je wilt besteden aan je tuin? Het budget dat je hebt bepaalt vaak de materialen die je kunt toepassen of de mate van luxe in je tuin. De grootte van je tuin heeft ook invloed op je budget maar minder dan de materiaal keuze die je maakt. Een goed voorbeeld is de keuze die je maakt voor je tuintegels. Kies je voor betonnen tuintegels? Deze zijn gemiddeld een stuk goedkoper dan keramische tuintegels. Wil je smart verlichting, een vijver en vind je het belangrijk om water goed op te vangen? Dan kan dit ook invloed hebben op je budget. Maak keuzes voor de materialen en inrichting op basis van jouw wensen en houd hierbij je budget voor ogen.

Welke verschillende tuinstijlen zijn er?

Een tuin kun je inrichten volgens verschillende tuinstijlen. Bij Keramiek Totaal staan 5 thema's centraal, namelijk: chique, wild, landelijk, balans en puur. Ieder thema heeft eigen kenmerken. Bepaal welk thema past bij jouw wensen en kies welke materialen de juiste keuze zijn voor jouw droomtuin.

Chique

Een chique tuin heeft een strakke en moderne uitstraling. Vaak wordt er gebruikgemaakt van combinaties tussen verschillende materialen met een strakke look. Zo wordt in een chique tuin gekozen voor een combinatie van betonnen elementen met tuinhout. Ook wordt er afgewisseld tussen lichte en donkere kleuren, zodat er een prachtig contrast ontstaat.

Wild

Bij het thema wild passen tuinen die ingericht zijn met organische vormen. De strakke lijnen worden ingeruild voor ronde vormgevingen. Ook wordt er contrast gecreëerd door verschillende soorten materialen te combineren. Je ziet een duidelijke afscheiding tussen bijvoorbeeld kunstgras en gebakken bestrating. Wat een wilde tuin compleet maakt is de aanleg van veel verschillende groene planten.

Landelijk

Een landelijke tuin past perfect bij een jaren 30 woning. Bij het thema landelijk zie je bijvoorbeeld de combinatie van donker hardhout met lichte tuinmeubelen en een vleugje groen. Het belangrijkste is dat de tuin het verlengstuk van het huis is. Kies dus voor dezelfde kleuren als de woning en maak er één geheel van.

Balans

Bij het thema balans staat dynamiek in de tuin centraal. Het belangrijkste is dat jouw tuin echt één geheel vormt en dat je de juiste afwisseling in materialen kiest. Een balans tuin straalt rust en overzicht uit dankzij het samenspel van diverse materialen. In een balans tuin kun je jouw persoonlijke smaak uitstekend naar voren laten komen.

Puur

Een tuin met het thema puur bevat natuurlijke en rustgevende sferen. In de praktijk zie je vaak de keuze voor een vijver of zwembad om een rustgevende uitstraling te creëren. Verder staat ruimtelijkheid centraal. Een ruime tuin met voldoende plek om tot rust te komen. Een tuin waar genieten het uitgangspunt is!

Hoe kies je de tuin materialen?

Meestal heb je een idee of je hebt de ruwe schetsen uitgewerkt tot een meer gedetailleerd tuinontwerp. Nu is het tijd om te kiezen voor welke materialen je gaat. Kies je voor een natuurlijk gazon of juist voor kunstgras? En combineer je het gras met betonnen of keramische tuintegels? Wanneer je erg gesteld bent op je privacy kun je kiezen uit verschillende schuttingen. Zo zijn er diverse vragen die je jezelf kan stellen voor het kiezen van de materialen in jouw tuin.

In hoeverre houd je bijvoorbeeld rekening met het veranderende klimaat? Jouw tuin krijgt het steeds zwaarder te verduren. Langere periodes van droogte worden afgewisseld met periodes van extreme regenval.

Zorg er dus voor dat je gekozen materialen van je eigen droomtuin bestand zijn tegen het klimaat.

Wat is de levertijd van de materialen?

Het is een onzekere tijd en door de oorlog in de Oekraïne zijn grondstoffen schaars geworden en is de levertijd vaak onzeker. Niet bij Keramiek Totaal, de meeste materialen hebben we in voorraad en kunnen we vaak al de volgende dag leveren.

Enkele Reviews

"Blij met onze tuin met keramische tegels, waaltjes en opsluitbanden geleverd door Richard van Keramiek Totaal. Goed advies, service en aftersales!"

Yvonne, Venlo

"Richard heeft ons perfect begeleid en advies gegeven over welke maat, type en kleur tegel het beste zou passen in onze tuin. De tegel is van top kwaliteit en werd op de afgesproken datum geleverd. De tegellijm, kit en voeg op kleur werd ook op zijn advies afgenomen. Advies aan huis van hoge kwaliteit, wat wil je nog meer. Top service!"

Michael, Venray

"Vorige week blokken besteld bij Richard en deze week al geleverd! snelle service en mooie blokken. Super blij mee!"

Vera, Boekend